HABER49-Muş’ta dünyaya gelen ve doğumdan sonra yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle ambulans uçakla Ankara’ya sevk edilen Mirza bebek, yapılan tedavinin ardından hayata tutundu.

Whatsapp Görsel 2025 05 15 Saat 10.58.54 9A2A97B6

Muş’ta ambulans uçak 6 aylık bebek için havalandı
Muş’ta ambulans uçak 6 aylık bebek için havalandı
İçeriği Görüntüle

Geçtiğimiz günlerde Uzman doktorlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda bebeğe, nadir görülen hemofagositik lenfohistiyositoz ile karaciğer yetmezliği tanısı konulmuştu. İleri tetkik ile tedaviye ihtiyaç duyulan Mirza bebek için Sağlık Bakanlığı tarafından hızlıca ambulans uçak tahsis edilmişti. Muş’tan Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne nakledilen minik Mirza, burada uzman doktorlar tarafından yoğun bir tedavi sürecine alındı.

Gq7 M U A7 Xs A Anl Gz

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek de tedavi sürecinde bebeğin ailesini yalnız bırakmadı. Etlik Şehir Hastanesi’ne giderek Mirza bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi alan Şimşek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Muhabir: NURAN ALTİNTAŞ