HABER49-Hece Dergisi Yayınları’nın öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte, derginin yayın yönetmeni Hatice Bildirici, yayın kurulu üyesi Özlem Güner, Hece Öykü Yayın Yönetmeni Emin Gürdamur ve editör Ali Necip Erdoğan sahne aldı. Katılımcılar, Ahlat sahilinde yer alan Erzen Hatun Parkı’nda düzenlenen organizasyonda usta yazarların kaleminden çıkan öykülerle hem duygulandı hem de edebiyatın derinliğinde yolculuğa çıktı. Gece boyunca edebi anlatımın ve sözlü kültürün izleriyle dolu dakikalar yaşandı. Yazarların samimi sohbetleri, öykü okumaları ve izleyiciyle kurdukları sıcak bağ, programı farklı kıldı.
AHLAT BELEDİYESİ’NDEN KÜLTÜR SANATA BÜYÜK DESTEK
Etkinliğin açılışında konuşan Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, “Kubbet’ül İslam Ahlat Buluşmaları” çerçevesinde ilçeyi bir kültür merkezine dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade etti. Gülmez, farklı disiplinlerden gelen yazar ve akademisyenleri Ahlat halkıyla buluşturarak, ilçede kültürel bilincin gelişmesine katkı sunduklarını belirtti. Hece Dergisi’nin güçlü kalemlerini Ahlat’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gülmez, bu tarz etkinliklerle özellikle gençlerin edebiyata olan ilgisini artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Gecede ayrıca AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Mesut Subaşı, önceki dönem Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy ve Hece Dergisi Yayınları sahibi Ahlatlı iş insanı Ömer Faruk Ergezen de hazır bulundu. Ergezen, “20 Temmuz’da şiirle başlayan kültür gecelerimiz, bugün öyküyle devam etti. Bu coşkuyu hemşerilerimizle paylaşmak bizim için büyük bir gurur,” diyerek etkinliğin ilçedeki sanatsal yaşama olan katkısını dile getirdi.
YAZARLARIN KALEMİNDEN AHLAT’A DUYGUSAL YOLCULUK
Gecenin en dikkat çeken bölümü, şüphesiz ki yazarların sahneye çıktığı anlardı. Hece Dergisi yazarları, yazınsal birikimlerini ve öykü anlayışlarını ilçe halkıyla paylaşarak, edebiyatın içten gücünü gözler önüne serdi. Emin Gürdamur’un insan ruhuna dokunan anlatımı, Hatice Bildirici’nin toplumsal duyarlılığı öne çıkaran öyküleri, Özlem Güner’in kadın kimliği üzerine kaleme aldığı metinleri ve Ali Necip Erdoğan’ın Anadolu kültüründen beslenen öyküleri büyük ilgi topladı. Katılımcılar zaman zaman duygusal anlar yaşarken, kimi zaman da anlatılan öykülerin içinde kendi hayatlarından izler buldu. Programın sonunda Ahlat Belediyesi tarafından yazar ve konuşmacılara Ahlat’ın simgesi haline gelen Ahlat bastonu takdim edildi. Edebiyatseverler, unutulmaz bir gece yaşamanın mutluluğuyla alandan ayrıldı.