HABER49-Ağrı’da çocuğa cinsel istismar suçundan aranan E.D., polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı ve tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Ağrı’da çocuğa cinsel istismar suçlarından hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi, polis ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu yakalandı. Alınan bilgiye göre, "sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlarından 9 yıl 2 ay hapis cezası bulunan E.D., Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü kapsamlı çalışmalar neticesinde kıskıvrak yakalandı. Şahsın kent genelinde arandığı yönünde alınan ihbarlar üzerine, ekipler belirlenen adreslerde operasyon düzenleyerek başarılı bir şekilde şüpheliyi ele geçirdi.
Yakalanan E.D., gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şahıs, yargı süreci sonucunda tutuklanarak Ağrı Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi. Polis ekiplerinin yürüttüğü detaylı çalışmalar, kentte suç ve suçlulara karşı yürütülen mücadelede etkin sonuçlar doğurdu. Olayla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, çocuklara yönelik cinsel suçların önlenmesi ve faillerin adalete teslim edilmesinin öncelikli görevleri olduğunu vurguladı. Ayrıca, toplumda benzer olayların önüne geçilmesi için farkındalık çalışmalarının artırılacağı bildirildi.
Ekiplerin titiz çalışmaları sırasında hem şehir genelinde güvenlik önlemleri artırıldı hem de şüpheliye ait tüm bilgi ve belgeler incelendi. Yetkililer, vatandaşları da bu tür suçlarda duyarlı olmaya çağırarak, şüpheli hareketlerin ve istismar şüphelerinin kolluk kuvvetlerine bildirilmesinin önemine dikkat çekti. Ağrı Emniyet Müdürlüğü, çocukların korunması ve suçluların yakalanması konusunda kararlı adımlar attıklarını belirtti.
Bu kapsamlı operasyon, çocuk istismarı suçlarına karşı yürütülen mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Adli sürecin tamamlanmasıyla birlikte E.D.’nin cezasını çekmeye başlayacağı ve diğer suç unsurlarının da titizlikle araştırılacağı bildirildi. Toplumda güvenlik ve adaletin sağlanması amacıyla yürütülen bu tür operasyonların devam edeceği, özellikle çocukların korunması konusunda hassasiyetin artırılacağı ifade edildi.