HABER49- Ağrı Valisi Mustafa Koç, Kütüphane Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürü Fehim Altun ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Gerçekleşen ziyarette, kentteki kütüphane yatırımları ve kültürel projeler masaya yatırılırken, Vali Koç’un açıklamaları dikkat çekti. Özellikle çocuk ve gençlerin bilgiye erişiminde kütüphanelerin taşıdığı stratejik rolü vurgulayan Koç, bu kurumların sadece kitap okuma alanı değil, aynı zamanda araştırma ve gelişim merkezleri olduğuna işaret etti.

Vali Mustafa Koç, “Toplumun kültürel altyapısını güçlendiren, bireyin düşünsel kapasitesini artıran kütüphaneler, geleceğe yapılan en değerli yatırımlardan biridir. Erken yaşta okuma alışkanlığının kazandırılması, genç kuşakların bilgiyle büyümesi açısından hayati önem taşımaktadır. Gençlerimizi kitaplarla buluşturmak, merak duygularını pekiştirmek, araştırmaya yönlendirmek toplum olarak hepimizin sorumluluğundadır,” şeklinde konuştu. Koç’un bu sözleri, Ağrı’da eğitime ve kültüre verilen önemin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Hakkari'de 7 Gündür Kayıp Olan Feleknaz Keskin’i arama çalışmaları sürüyor Hakkari'de 7 Gündür Kayıp Olan Feleknaz Keskin’i arama çalışmaları sürüyor

KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ İLE KÜLTÜREL HAREKETLİLİK ARTIYOR

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fehim Altun, Kütüphane Haftası kapsamında planlanan etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Altun, bu özel haftada gerçekleştirilecek paneller, söyleşiler, kitap sergileri ve öğrencilere yönelik okuma atölyeleriyle halkın kütüphanelere olan ilgisinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Ayrıca, dijital kütüphane projeleri ve mobil kütüphane hizmetlerinin de bu haftaya özel tanıtımlarının yapılacağı açıklandı.

Altun’un açıklamalarına göre, Kütüphane Haftası yalnızca kitap okumanın değil; aynı zamanda kültür, sanat ve eğitim alanında farkındalık oluşturmanın bir aracı olarak değerlendiriliyor. Etkinlikler sayesinde özellikle genç neslin kütüphaneleri yalnızca sınavlara hazırlanma mekânı olarak değil, sosyal ve entelektüel gelişim alanı olarak görmeleri sağlanmak isteniyor.

Kaynak: İHA